Elsőként azt kell figyelembe venni, milyen prést és szerszámot fognak használni a géphez. Sokan azt gondolják, hogy egy prés adagoló sor kiválasztásánál elsőként azt kell megválaszolni, mekkora lesz a lemez szélessége, vastagsága és típusa, de ez nem így van. Az első dolog, amit egymással párhuzamosan meg kell vizsgálni az, hogy milyen sebességgel kell futnia majd a sornak és hogy mennyi hely áll rendelkezésre a gép elhelyezéséhez. Ugyanis a prés adagoló sorokat alapvetően két típusra lehet felosztani. Az első klasszikus típus, hagyományos prés adagoló sorral rendelkezik, ami egy lecsévélőből, egy egyengetőből és egy szervomotor vezérlésű adagolóból áll. Az ilyen soroknál a sor sebességét a lecsévélő határozza meg. Egy lemeztekercs lecsévélő átlagos lecsévélési sebessége 12 méter per perc. Amennyiben az adagoló hossza, vagy a használt gyorsműködésű prés miatt nagyobb sebességű sorra van szükség, két lehetőség kínálkozik. Az elsőnél egy mélyedést alakítanak ki a lecsévélő és az egyengető között, ahol az anyag fel tud gyülemleni. A másodiknál tárcsafékes rendszerű lecsévélőt használnak annak biztosítására, hogy az egyengető pontosan a szükséges mennyiségű anyagot vegye le a lecsévélőről

Mivel ezek a sorok nagy helyet igényelnek, azoknál a vállalatoknál, ahol kevés hely áll rendelkezésre, alternatívaként a kompakt kivitelű sorokat részesítik előnyben. Ezek a kompakt sorok egy lecsévélőből és egy egybeépített adagoló- egyengetőből állnak.(1. ábra). A szervóról érkező hajtást az adagoló henger a hajtómű rendszeren keresztül továbbítja az egyengető hengerekre, ahol megtörténik az egyengetés. Az ilyen sorok a klasszikus prés adagoló sorokhoz képest fele annyi helyet foglalnak el. El kell azonban mondani, hogy a kompakt sorokat nem lehet 12 méter per perc sebességet meghaladó gyártási sorban felhasználni.

1. ÁBRA

Vannak esetek, amikor nem lehetséges kompakt sort használni akkor sem, ha a sorsebesség nem haladja meg a 12 méter per perc értéket. Például tegyük fel, hogy klasszikus sorokat használnak inox anyagot feldolgozó gyártósoron. Amikor ilyen típusú anyagot egyengetnek, az anyagáramlás nem állhat meg az egyengető hengerek között. Ha megáll, előfordulhat, hogy henger lenyomatok keletkeznek az anyagon, ami láthatóvá válik a festést követően, amikor a lemezt fény alá helyezik. Éppen ezért teljesen mindegy, milyen kicsi a sorsebesség, ilyen anyagoknál nem lehet használni kompakt sorokat. A magyarázat az, hogy kompakt sor esetén az egyengető hengerek meghajtása a szervomotorokról történik. Mivel a szervomotornak minden adagolási hossznál meg kell állnia, majd el kell indulnia, az egyengető hengerek szintén megállnak és elindulnak az adagoló hengerekhez hasonlóan. Emiatt nem lehetséges folytonos anyag áramlást biztostani az egyengető hengerek között. Ahogyan említettük, ez lenyomatot okoz az anyagon, ami a festés után látszani fog.